Ga naar Content
Noordkop & Texel

Dit jaar geen kermis op Texel, circus nog onzeker

13 maart 2019, 15.58 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Er komt dit jaar geen kermis in Den Burg of De Koog. De oorzaken hiervan zijn geplande werkzaamheden en parkeerproblemen, zo meldt de gemeente. Ook is het nog maar de vraag of het circus terugkomt.

Op de Groeneplaats in Den Burg, waar sinds 2016 een kermis werd georganiseerd, is vanwege de bouw van een appartementencomplex momenteel geen plek. Ook is er geen locatie beschikbaar voor de huisvesting van de exploitanten van de kermis.

Parkeren belangrijker
In De Koog gooien parkeerproblemen roet in het eten. De Koger ondernemersvereniging heeft hierover een enquête gehouden onder haar leden. Tijdens de jaarvergadering op 13 november 2018 heeft een meerderheid van de Koger ondernemers zich uitgesproken tegen een kermis en een circus in De Koog, omdat het belang van parkeerplekken groter is, zo meldt de Texelse Courant

Lees ook: Meningen over kermis Zaanenlaan blijven botsen: "Woonwijk anno 2019 geen plek voor kermis"

Om bovenstaande redenen komt er in 2019 geen kermis, zo meldt de gemeente. Ook een circus, dat in 2018 ook werd georganiseerd, komt niet terug. Het circus was vorig jaar groter dan gepland, wat destijds de nodige problemen met zich meebracht en tot veel klachten heeft geleid. "Het circus past in zijn huidige vorm niet op het parkeerterrein aan de Nikadel", aldus de gemeente. 

Optie
Een circus op een particulier terrein behoort wel tot de mogelijkheden. Als het circus zelf een terrein kan vinden dat voldoet aan alle eisen uit bestaande wet- en regelgeving kan het circus een aanvraag voor een evenementenvergunning indienen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!