Ga naar Content

Leonie gaat naar WK crossfit: "Heb leren houden van mijzelf"

Leonie Henrich uit Zwaanshoek heeft zich via een loodzware online competitie geplaatst voor het WK Crossfit. Ze is de eerste Nederlandse vrouw die dat voor elkaar heeft gekregen in haar leeftijdscategorie.

"Het is nog een beetje overweldigend", vertelt Leonie Henrich in haar crossfitgym in Haarlem. "Ik merk dat het rustig aan aan het zinken is. Supergaaf om straks in Amerika tegen topatleten te mogen strijden."

Pijn lijden
Ze heeft hier jarenlang voor getraind en moest de afgelopen tijd ook een mentaal probleem overwinnen. "Voorheen had ik wel een beetje last van faalangst", vertelt ze. "Deels omdat ik mijzelf wilde bewijzen aan de buitenwereld. Dit jaar deed ik het niet meer, omdat ik veel meer heb leren houden van mijzelf."

Opoffering
Ze traint vier uur per dag, een opoffering die ze er graag voor over heeft. "Ik kan niet zomaar alles eten. En ik kom 's avonds wel moe thuis. En je kan niet 's avonds heel veel meer activiteiten meer doen."

Op het WK in de Verenigde Staten doet Leonie mee aan de Elite categorie, van 18 tot 35 jaar. Ze hoort kort van tevoren welke oefeningen ze gaat doen. In augustus wordt ze in Amerika verwacht. "Ik ga vol mijn voorbereiding in", zegt ze enthousiast. "En ik hoop gewoon dat ik daar hoge ogen kan gooien."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: