Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Gemeente baalt van besluit over Hembrugterrein: "Klap voor Zaanstad"

1 mei 2019, 16.22 uur
Door: · Foto: Flickr.com - spotter_nl (CC BY 2.0)

De gemeente Zaanstad is niet blij met het besluit van de Raad van State om duizend woningen op het Hembrugterrein te weigeren.

"Deze uitspraak is een klap voor Zaanstad en onze woningbouwontwikkeling", laat wethouder Hans Krieger weten. "Wij bestuderen momenteel de uitspraak van de Raad van State en beraden ons op vervolgstappen."

Lees ook: Toch geen duizend woningen op Hembrugterrein

De Raad van State bepaalde gisteren dat het hele bestemmingsplan wordt vernietigd. Reden hiervoor is dat het Hembrugterrein dicht op het industrieterrein Westpoort in het Westelijk Havengebied ligt en er teveel lawaai vanuit het havengebied komt.

Geluidsnorm
De gemeente moet daarom rekening houden met een bepaalde geluidsnorm die het mogelijk maakt om slechts een 'beperkt aantal' woningen in het gebied te bouwen. Maar volgens de Raad van State zijn duizend woningen geen 'beperkt aantal'.

Bovendien maakten verschillende ondernemers bezwaar tegen de komst van de woningen. Daarom is het hele plan om het Hembrugterrein tot gemengd woon- en werkgebied te maken, nu van de baan.

Mogelijkheden
Krieger laat weten dat Zaanstad de komende jaren nog verder zal groeien. "De uitdagingen om werken en wonen te combineren zijn groot. Wij blijven dan ook samen met de diverse partners zoeken naar mogelijkheden om hier de juiste invulling aan te geven."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!