Ga naar Content

Scheringa Museum staat tien jaar leeg: "Er zijn geïnteresseerde partijen"

Tien jaar nadat de bouw van het Scheringa Museum in Opmeer definitief werd stilgelegd, staat het nog steeds leeg. Vorig jaar nog ketste een deal voor een groot deel van het gebouw op het laatste moment af. Maar er lopen nog steeds gesprekken.

De Obdamse vastgoedondernemer André Jansen kocht het enorme gebouw met 44 zalen in 2015 voor bijna 1 miljoen euro. Veel wil hij niet kwijt over de stand van zaken. "Het staat nog steeds te koop. Er lopen wel gesprekken, maar er is nog niks concreet."

Lees ook: Scheringa Museum in Opmeer bijna verkocht

Makelaar Geert Klaver is inmiddels twee jaar bezig om het gebouw te verkopen. "Vorig jaar waren we er bijna uit met een partij voor het middendeel van het museum. Maar die deal is op het laatste moment afgeketst, erg jammer. Het is een uitdagend project, en ik heb al heel veel mensen over de vloer gehad."

Met partijen in gesprek
De makelaar blijft voorzichtig in z'n uitspraken over de stand van zaken. "We zijn met een aantal partijen in gesprek. We gaan ervoor om het gebouw in z'n geheel te verkopen en niet meer in delen. Die partijen zijn enthousiast, maar het is pas rond als de contracten zijn getekend", legt hij uit. 

Klaver blijft hoe dan ook geloven in een goede afloop. "We zijn vol goede moed. Ik had verwacht dat het al sneller verkocht zou zijn, maar het gaat lukken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: De Goede Steen B.V.