Ga naar Content
West-Friesland

Camping met blote bipsen: 'blootlopen' verliest populariteit

20 mei 2019, 13.20 uur · Aangepast 22 mei 2019, 10.02 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Vrije Vogels - Beeldbewerking NH Nieuws

Het zogenoemde blootlopen is niet meer zo populair als vroeger. Naturistenvereniging 'De Vrije Vogels' in Midwoud zoekt daarom nieuwe enthousiastelingen. "Onze leden worden ouder en we hopen daarom op nieuwe jonge leden", aldus Thomas Wagemaker van de vereniging.

"Want de mensen die hier komen, hebben het zo fijn. Ze vinden het altijd zo heerlijk rustig", vertelt Wagemaker. De Vrije Vogels organiseert aanstaande zondag een open dag om mensen zelf kennis te laten maken met de camping.

Ouderwets imago 
Het blijkt namelijk steeds moeilijker om nieuwe leden te krijgen. Dit komt onder andere door het minder goede imago wat deze campings en stranden nog hebben. Wagemaker wil zich inzetten om die indruk te veranderen. "Het heeft niets met seks te maken. Het is gewoon een vorm van optimale vrijheid. Die gluurders haal je er ook zo uit, die heb je hier niet. Ook heb je gewoon je eigen plekje, dus je hoeft je niet te continue te omringen met andere mensen. Daarnaast zijn het allang geen geitenwollen sokken-types meer, wat veel mensen nog denken." 

Preutse samenleving
Volgens Wagemaker blijken steeds minder jonge mensen er iets voor te voelen om naakt rond te lopen. "We hebben weinig jonge gezinnen. Die zijn helaas een uitzondering." 

Ook met slecht weer
De vereniging hoopt dat er veel mensen op de open dag afkomen en een ander beeld krijgen. Op de vraag of ze zich zorgen maken over een koudere weersvoorspelling wordt heel trots 'nee' geantwoord. "Het gaat gewoon door met slecht weer. Mensen hoeven niet naakt. Juist alleen als je wilt. Niets is verplicht."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!