Ga naar Content
Sport

Ajax in play-offs tegen winnaar Apoel Nicosia/Qarabag of Slovan Bratislava/Dundalk

5 augustus 2019, 12.20 uur · Aangepast 5 augustus 2019, 14.16 uur
Door: · Foto: ANP

Ajax moet nog spelen tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League, maar vandaag vond wel al de loting plaats voor de volgende ronde. Ajax deed daarin mee voor de play-offs in de Champions League en voor de Europa League. Wie de tegenstander wordt hangt af van het resultaat tegen PAOK.

Als Ajax wint van PAOK dan wordt de winnaar van de wedstrijd tussen Apoel Nicosia en FK Qarabag de tegenstander in de play-offs voor deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League.

Ajax begint in dat geval met een uitwedstrijd, of op Cyprus of in Azerbeidzjan. Die is op 20 of 21 augustus. De return in Amsterdam volgt een week later.

Apoel Nicosia
Apoel Nicosia is de kampioen van Cyprus. De ploeg kwam in het seizoen 2017-2018 uit in de groespfase van de Champions League waarin het verloor van Real Madrid en Tottenham Hotspur maar ook twee keer Borussia Dortmund op 1-1 hield. In het seizoen 2014-2015 kwamen de Cyprioten in de groepsfase uit tegen Ajax. De Amsterdammers speelden uit met 1-1 gelijk en wonnen thuis met 4-0. Bij Apoel staat doelman Boy Waterman onder contract.

Qarabag
Qarabag bereikte één keer de groepsfase van de Champions League. Dat was in het seizoen 2017-2018 waarin het twee punten behaalde door twee keer gelijk te spelen tegen Atlético Madrid. Het afgelopen seizoen kwam de kampioen van Azerbeidzjan uit in de Europa League waarin het een poule met Arsenal en Sporting niet overleefde.

Europa League
Mocht Ajax verliezen van PAOK dan gaan de Amsterdammers verder in de Europa League. In dat geval speelt Ajax tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Slovan Bratislava of Dundalk FC

Ajax speelt dan eerst een uitwedstrijd op 22 en de return op 29 augustus.