Ga naar Content

Buurtbewoners kleuren Risdam-Noord langzamerhand steeds groener

Het Leekerpad in de wijk Risdam-Noord in Zwaag stond bekend als het afvoerputje van de gemeente. Er waren plannen voor een modderdepot en zelfs een zendmast van 130 meter hoog. Maar buurtbewoners hebben hier altijd hard tegen gestreden en kwamen zelf met een alternatief: vergroening van de wijk met de komst van het Leekerbos.

En dat bos krijgt nu eindelijk vorm, met dank aan de buurtgroep Risdam-Noord Groen. In april zijn door de buurtbewoners driehonderd bomen geplant en die beginnen nu aardig te groeien. "Het wordt een natuurlijke buffer tussen de snelweg en de woonwijk", aldus Hans Timmerman van de buurtgroep. "En wie weet wordt het in de toekomst een wandelstrook of een natuurspeelplek. Het kan straks heel multifunctioneel zijn."

Wethouder Simon Boersma sluit zich hierbij aan. "Het is een goed initiatief om de openbare ruimte te vergroenen. Vooral zo dichtbij de A7."

Betrokkenheid
De hele wijk wordt door de buurtgroep betrokken bij het project Leekerbos en het vergroenen van de rest van de wijk. Zo zijn er vergaderingen geweest om buurtbewoners te informeren over de plannen, is er een plantenmarkt gehouden en zijn leerlingen van het Clusius College betrokken geweest bij de vorming van het Leekerbos.

Lees ook: Inwoners Risdam en gemeente beloven elkaar om zaken beter af te stemmen

In het bos staan nu nog voornamelijk wilgen en populieren, maar de buurtgroep verwacht dat er op een natuurlijke manier meer biodiversiteit ontstaat in het bos.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: