Ga naar Content
ALKMAAR

AZ haalt met Dani de Wit opvolger van Til binnen

29 augustus 2019, 10.34 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Niels Boersema

AZ heeft met Ajax overeenstemming bereikt omtrent een transfer van Dani de Wit. De middenvelder uit Bovenkarspel maakt voor circa twee miljoen euro de overstap van de Amsterdammers naar AZ.

Dat meldt De Telegraaf. De Wit wordt in Alkmaar gezien als de opvolger van Guus Til, die deze zomer voor een miljoenenbedrag naar Spartak Moskou trok. De 21-jarige middenvelder kwam de afgelopen seizoenen voornamelijk uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In 58 duels verzorgde hij negentien doelpunten voor de Amsterdamse beloftenploeg. Voor het eerste elftal van de Amsterdammers speelde De Wit in totaal 23 wedstrijden met voornamelijk invalbeurten. Afgelopen woensdag, tijdens het gewonnen play-offduel met APOEL Nicosia (2-0), maakte De Wit zijn laatste minuten voor de ploeg van Ertik ten Hag. Hij viel in voor Hakim Ziyech. 

De Wit zal in Alkmaar een meerjarig contract tekenen. Hij is na Zakaria Aboukhlal de tweede aanwinst die AZ deze week zal presenteren. Vanavond speelt AZ eerst de return in de play-offs om plaatsing voor de Europa League tegen het Belgische FC Antwerp. Het duel begint om 19.30 uur.