Ga naar Content

'Nieuwe stationsliften Den Helder Zuid in oktober klaar'

De nieuwe stationsliften op station Den Helder Zuid moeten in oktober in gebruik zijn. Dat zegt ProRail desgevraagd. De liften hadden al klaar moeten zijn, maar door problemen met een leverancier heeft de bouw vertraging opgelopen

Mindervaliden in de regio Den Helder begonnen zich al zorgen te maken na berichten over de kapotte stationsliften in Weesp. Die zijn wekenlang buiten gebruik, omdat nieuwe onderdelen uit Duitsland moeten komen. Rolstoeler Jeroen Muntjewerf uit Schagen vreesde dezelfde problemen voor de liften bij station Den Helder Zuid. "Blijkbaar heeft het openbaar vervoer voor mindervaliden geen prioriteit."

Lees ook: Mindervalide reizigers wekenlang zonder lift op station Weesp

Muntjewerf heeft de landelijke organisatie LOCOV ingeschakeld om druk uit te oefenen op ProRail, maar inmiddels is Muntjewerf gerustgesteld: "Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt in Den Helder."

Toegankelijkheid
De stationsliften bij station Den Helder-Zuid maken het mogelijk dat ook mensen met kinderwagens, rollators of rolstoelen makkelijker met de trein kunnen reizen. De verbouwing past in het programma Toegankelijkheid, dat ProRail met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitvoert. De liften sluiten straks aan op de bestaande tunnel.