Ga naar Content

Nieuwe koers KWF goed voor inloophuis Pisa: "Samenwerking is belangrijk"

Belangrijk bezoek voor inloophuis Pisa in Hoorn vandaag. KWF Kankerbestrijding kwam langs om kennis te maken met het inloophuis. De komende periode gaat de organisatie de boer op om kennis te maken met meerdere inloophuizen. KWF gaat een nieuwe strategische koers inslaan, waarbij niet alleen inzet is op minder kanker en de genezing van kanker, maar ook op leven met kanker en een betere kwaliteit van leven.

Inloophuis Pisa, dat in oktober tien jaar bestaat, is een gastvrij huis voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd. De vrijwilligers bij Pisa moeten nu vaak van alles doen om de financiering voor hun werk rond te krijgen. "Het is eigenlijk nog steeds zo dat we van een heel klein beetje subsidie krijgen en voor de rest van bedelen en acties aan elkaar hangen. En dat is in 2019 een beetje raar", aldus Wiek Luza, coördinator bij inloophuis Pisa. 

Belangrijke rol voor inloophuis
Johan van de Gronden de directeur van KWF geeft aan dat er een steeds grotere groep mensen kanker gehad heeft of leeft met kanker. Dat betekent ook dat inloophuizen een steeds grotere rol gaan hebben. "We denken bij kankerzorg vaak aan ziekenhuizen en medische specialisten en die zijn natuurlijk heel belangrijk, maar meer dan de helft van de zorg wordt gedaan door naasten, familie en vrijwilligers. Samenwerking met inloophuizen is heel belangrijk, het is heel laagdrempelig. Kijk om je heen, het is een fijne, prettige en warme omgeving, net als een huiskamer. We vinden dit een hele belangrijke dienst aan iedereen die het nodig heeft."

Lees ook: Opgesloten bestuurders zamelen geld in voor inloophuis Pisa: "Extra steuntje in de rug"

Diepste hoop
Door de samenwerking tussen KWF en het inloophuis, komen er volgens Johan van de Gronden meer middelen beschikbaar voor de inloophuizen. "Ze kunnen daarmee meer activiteiten ontplooien en hun vleugels uitslaan in West-Friesland." Wiek Luza laat weten aan NH Nieuws dat het haar diepste hoop is dat er structurele financiering komt voor dit werk: "Ik denk dat een redelijk deel van onze tijd en energie dan weer terug kan naar waar we echt voor zijn, namelijk mensen ondersteunen die het nodig hebben."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!