EINDHOVEN

Harde nederlaag voor Telstar in Eindhoven

27 september 2019, 21.52 uur · Aangepast 27 september 2019, 23.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Telstar heeft kansloos verloren van FC Eindhoven. Na in de eerste helft met twee doelpunten achter te zijn gekomen, mocht zelfs een toegekende penalty niet baten. Het werd uiteindelijk 4-1 in het nadeel van de ploeg van Andries Jonker.

Telstar had het in het eerste kwartier al lastig en kwam maar moeilijk onder de druk van FC Eindhoven uit. Anthony Swolfs moest meerdere keren handelend optreden. Na enkele kansen voor de thuisploeg kwam Glynor Plet in zeer kansrijke positie voor de Velsenaren. Hij mocht vrij inkoppen na goed voorbereidend werk van Elayis Tavşan, maar raakte de bal helemaal verkeerd.

Moeizame eerste helft
Na een half uur was het raak voor FC Eindhoven. Joey Sleegers, daarvoor al een paar keer gevaarlijk, zette Samy Bourard met wat geluk voor het doel. Hij twijfelde niet: 1-0. De ploeg van Andries Jonker wist zich niet te herstellen en bleef met de rug tegen de muur staan. Dat resulteerde vlak voor rust in het tweede doelpunt voor de Eindhovenaren. Dit keer was het Sleegers zelf die scoorde, hij werkte een voorzet van Marcelo Lopes binnen.

Gemiste penalty
Vier minuten na rust kreeg Telstar de ideale mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Jay Idzes gleed Tavşan onderuit in het strafschopgebied en kreeg daarvoor een penalty tegen. Senne Lynen verprutste de ideale mogelijkheid om te scoren; de Belg schoot te zacht en zag zijn inzet gekeerd worden.

Telstar scoorde dus niet, maar de Eindhovenaren wel. Kort na de misser gooiden ze de wedstrijd in het slot. Bourard maakte zijn tweede van de avond door de assist van Kaj de Rooij te benutten. Anthony Berenstein deed een kwartier voor tijd nog iets terug, zijn schot uit de lucht werd van richting veranderd en betekende de 3-1. Echt lang konden de spelers van Andries Jonker niet nadenken over een comeback: Collin Seedorf kreeg het op zijn heupen en zorgde hoogstpersoonlijk voor de 4-1. Daarbij bleef het.

Na afloop was Jonker zichtbaar boos: "Hier is het laatste woord nog niet over gezegd." Telstar staat nu twaalfde met tien punten.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Idzes; Bourard (Van den Eynden/88), Essikal, De Rooij (Makasi/85); Lopes (Daniëls/77), Cicilia, Sleegers

Opstelling Telstar: Swolfs; Sno, Korpershoek, Benamar, Berenstein; Gilmour, Lynen (Van Doorm/63), McGuane; Tavşan (Bronkhorst/78), Plet, Kharchouch (Fernandes/46)