Ga naar Content
DEN HELDER

Ludieke onderbroekenrace voor zieke Damian (5): 'Wie rent er met me mee?'

10 oktober 2019, 13.00 uur · Aangepast 10 oktober 2019, 13.13 uur
Door: · Foto: Sebastiaan Horn

Schone onderbroek aan en rennen maar. Durfsporter Sebastiaan Horn uit Den Helder is vastberaden: hij hoopt morgenavond met de Hollandse versie van de 'Underpants Run' geld bij elkaar te krijgen voor de zieke Damian (5). "Wie rent er met mij mee?"

Net als vorig jaar houdt Sebastiaan Horn weer de Onderbroeken Race; een funrun in je onderbroek van nog geen 2,5 kilometer op de Helderse zeedijk. Maar het gaat nog niet heel lekker. "ik heb nog maar zes deelnemers. Er mogen maximaal veertig lopers meedoen dus er kunnen nog wel wat deelnemers bij," vertelt durfsporter Sebastiaan Horn aan NH Nieuws. 

Tekst gaat verder onder de video.

Ludieke onderbroekenrace voor zieke Damian - NH Nieuws

De opbrengst van de funrun is dit keer bestemd voor de zieke Damian (5). De jonge Texelaar heeft een zeldzame gen-afwijking waardoor hij een ernstige ontwikkelingsachterstaand heeft opgelopen. Het jongetje is zo ziek dat zijn moeder Michelle is gestopt met werken om haar zoon te kunnen verzorgen.

Bedbox
Sebastiaan hoopt een bijdrage te kunnen leveren voor een nieuwe, maar kostbare bedbox waarin het jongetje veilig kan slapen en spelen. "Omdat er nog geen exacte diagnose is gesteld en er ook geen prognose kan worden gegeven, krijgt Damian geen langdurige zorgindicatie. Hierdoor draaien zijn ouders zelf op voor de hoge kosten die het ziektebeeld van Damian met zich meebrengt."

De Onderbroeken Race begint om 19.00 uur. Aanmelden kan via [email protected] en deelname kost 5 euro. De gehele opbrengst is bestemd voor een bedbox voor Damian.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!