HEERENVEEN

VV Alkmaar speelt gelijk, Ajax Vrouwen winnen bij start Eredivisie Cup

19 oktober 2019, 00.10 uur · Aangepast 19 oktober 2019, 01.44 uur
Door: · Foto: Mike Schoonenberg

VV Alkmaar heeft de eerste wedstrijd van de Eredivisie Cup gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag: 1-1. Chimera Ripa nam het Alkmaarse doelpunt voor haar rekening. De vrouwen van Ajax wonnen in en tegen Heerenveen met 0-2. Marjolijn van den Bighelaar en Vanity Lewerissa maakten de doelpunten.

De Eredivisie Cup is een nieuwe competitieopzet van de KNVB. Er wordt een 'laddercompetitie' gespeeld waarbij de club die bovenaan staat na drie ronden de beker ontvangt.

Ajax Vrouwen
Halverwege de eerste helft kwam Ajax op voorsprong tegen sc Heerenveen. Marjolijn van den Bighelaar opende de score.

In de tweede helft maakte Vanity Lewerissa het af. Na een langlopende aanval schoot ze hem erin.

VV Alkmaar
Chimera Ripa zette vv Alkmaar na 23 minuten spelen op voorsprong tegen ADO Den Haag. Tien minuten later was het alweer gelijk. Nadine Noordam was de doelpuntenmaker. Verder werd er niet meer gescoord.