Ga naar Content

Manegehouders hopen op ruiterpaden door Donkere Duinen en richting Julianadorp

DEN HELDER - Manegehouders hebben er bij de gemeente op aangedrongen om extra ruiterpaden aan te leggen door de Donkere Duinen, via het Hengstepad, naar Mariëndal én richting Julianadorp. De bestaande paden in Den Helder zijn bovendien in slechte staat.

Foto: Adobe Stock

Manegehouders Bruin en Noot hebben tegenover de gemeente geklaagd over de slechte staat van de ruiterpaden in Den Helder. Een aantal van de paden is slecht berijdbaar, met als gevolg dat de paarden op deze paden steeds minder goed kunnen lopen en draven.

Lees ook

Landschap Noord-Holland is de beheerder van de Helderse duinen en hoort zodoende de paden te onderhouden. Er is afgesproken dat de ruiterpaden worden nagelopen. Waar nodig wordt gekeken of de slechte gedeelten kunnen worden aangevuld met leemhoudend zand, zodat de paden harder en vlakker blijven. Een ruiterpad dat niet op de route staat, kan beter berijdbaar worden gemaakt.

De manegehouders hebben verder gevraagd of er een route kan worden aangelegd door de Donkere Duinen, via het Hengstepad naar Mariëndal. Daarnaast wordt onderzocht of er een ruiterpad kan worden aangelegd naar Julianadorp, richting strandslag de Zandloper.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!