Ga naar Content
MEDEMBLIK

Dagbesteding van de Huiskamer in Enkhuizen opent ook deuren in Medemblik

25 november 2019, 15.06 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

MEDEMBLIK - Marjan Bielsma opende bijna vijf jaar geleden een succesvol dagbestedingsprogramma in de Huiskamer van Enkhuizen, in de Westerstraat. Nu is ze klaar voor de volgende stap en opent ze in het begin van het nieuwe jaar de warme en zorgzame deuren van de Huiskamer in Medemblik. 

Er is nu een drukke tijd aangebroken voor Marjan. Zij en haar team zijn namelijk volop bezig om de nieuwe winkel en huiskamer in Medemblik 'up and running' te krijgen voor de start van het nieuwe jaar. "We zijn blij met het pand aan aan de Bagijnhof. Het is toch bijzonder dat het is gelukt om hier straks te mogen openen. Het is tenslotte wel een soort winkelstraat. Mooi dat dat kan", vertelt Marjan. Vandaag kreeg ze de sleutels van haar nieuwe locatie. 

De Huiskamer in Medemblik biedt 50-plussers met eenzaamheidsklachten of met een beginnend stadium van dementie een plek om samen te komen en te zijn. Er wordt koffie gedronken, geknutseld en verkocht in de winkel aan de voorkant. 

Veel vraag naar in Medemblik

"Er heeft iemand contact met me opgenomen, dat wat we in Enkhuizen doen ook zo enorm welkom is in Medemblik. Er is hier erg veel vraag naar deze vorm van samen zijn. Dus ik heb ja gezegd", aldus Marjan. Haar zaak in Enkhuizen loopt goed en daarom wilde ze het ook graag in Medemblik proberen. "Mensen moeten steeds langer thuis blijven wonen, hebben soms geen netwerk en raken eenzaam. Te midden van de maatschappij helpen dit soort dingen dan enorm." Marjan zal haar tijd nu meer gaan verdelen tussen de twee locaties. 

Nu al aanmeldingen

Op de vraag of het concept ook een succes wordt in Medemblik, twijfelt Marjan geen seconde. "Ik heb nu al aanmeldingen binnen. Dat is wel positief. En het is laagdrempelig. Mensen kunnen eerst in de winkel kijken en zien of ze het leuk vinden om een middagje te komen. Ze hoeven zich dan niet gelijk aan te melden maar kunnen rustig eerst de kat uit de boom kijken."

Of deze tweede locatie slechts het begin is van nog meer uitbreiding, weet Marjan nog niet. "Ik zeg nooit nooit. Maar eerst deze locatie maar eens goed draaiende krijgen."

Bekijk hier de reportage van de Huiskamer van Enkhuizen, die NH Nieuws afgelopen september maakte: 

Huiskamer van Enkhuizen succes met kleinschalige zorg - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook