Ga naar Content
West-Friesland

Wat zullen de aanpassingen worden aan de Berkmeerdijk?

3 december 2019, 10.20 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Lotte Stekelbos

OBDAM - Het is eindelijk zover. Na jaren van ernstige ongelukken en gevaarlijke verkeerssituaties, komen er naar verluidt aanpassingen aan de Berkmeerdijk om deze veiliger te maken. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) presenteert vanavond de plannen aan de bewoners van de dijk. Maar zal het genoeg zijn? 

Buurtbewoners van de dijk maken zich al jaren zorgen. Er gebeuren veel ernstige ongelukken, zoals afgelopen maart waarbij vier Poolse mensen om het leven kwamen toen hun auto in het water belandde. 

Dit ongeluk was voor veel bewoners van de dijk ook de druppel en ze gingen in maart met HHNK in gesprek - die beheerder is van de dijk - om hun zorgen te uiten en op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. Deze stelde hierna een onderzoek in, dat in augustus is afgerond.

De verschillende opties en mogelijkheden zijn de afgelopen maanden geanalyseerd. Het HHNK heeft hierop de inwoners aan de Berkmeerdijk vanavond uitgenodigd, voor een besloten bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal er inhoudelijk meer bekend worden over de eventuele aanpassingen.

Bekijk hier de reportage met reacties van buurtbewoners, tijdens de bijeenkomst in maart: 

Schot in de zaak: wordt de Berkmeerdijk eindelijk veilig? - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook