Ga naar Content
IJmond

De Tolweg in Heemskerk is open en een stuk veiliger: "Alleen jammer van het fietspad"

5 december 2019, 19.19 uur · Aangepast 5 december 2019, 19.53 uur
Door: Fred Segaar · Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

HEEMSKERK - Het was een koude grijze ochtend die in Heemskerk tenmiste nog een beetje werd opgefleurd door de opening van de Tolweg. Na bijna een jaar werd de verkeersader feestelijk geopend.

Tolweg weer open - NH Nieuws

En dus is het eindelijk gedaan met de dagelijkse files als gevolg van de afsluiting. Het verkeer stroomt er weer en misschien nog wel belangrijker; de Tolweg is door de gescheiden rijbanen een stuk veiliger geworden.  Al is niet iedereen even enthousiast.

 

Fietspad

Een man die een kijkje is komen nemen vindt het bijvoorbeeld jammer dat er maar langs één kant van de weg een fietspad is. "Ze hadden er aan de andere kant ook een moeten aanleggen. Nu blijf je zitten met fietsers en brommers uit tegenovergestelde richtingen. Best gevaarlijk met die pelotons wielrenners en scooters. Toch overheerst een goed gevoel over de nieuwe Tolweg.

Ze hadden ook langs de andere kant een fietspad moeten aanleggen

fietser uit Heemskerk is kritisch op nieuwe Tolweg

Toch overheerst het goed gevoel over de verbindingsweg aan de noordkant van Heemskerk. "Het is voor auto's een stuk veiliger zonder tegemoetkomend verkeer", aldus een fietser die er wel eens een ongeluk heeft zien gebeuren. "Het ging hier vaak mis door inhaalacties. Dat kan nu niet meer." 

Foto: Gemeente Heemskerk