Ga naar Content

Regillio Vrede de klos bij NAC Breda

BREDA - NAC Breda heeft op Oudjaarsdag bekend gemaakt de samenwerking met hoofdtrainer Ruud Brood en Amsterdammer Regillio Vrede per direct te beëindigen. Aanleiding zijn de tegenvallende resultaten.

Foto: Pro Shots/Rob Zomer

NAC ging in de eerste divisie voortvarend van start en veroverde de eerste periodetitel. In de tweede periode zakten de Brabanders ver terug met als gevolg een tegenvallende zesde plek op de ranglijst. De achterstand op koploper SC Cambuur bedraagt elf punten.

Volgens de club is er zowel vanuit de directie als de spelersgroep te weinig vertrouwen om het seizoen succesvol af te maken. Bovendien schrijft de club op haar website dat het team en de spelers individueel te weinig ontwikkeling doormaakten.

Brood en Vrede (46) gingen negen maanden geleden bij NAC aan de slag in een ultieme poging de club te behoeden voor degradatie uit de eredivisie. Het duo had een contract tot de zomer van 2021. Vrede werkte eerder als assistent bij TOP Oss, AGOVV Apeldoorn, Roda JC en RKC Waalwijk.

Vrede is tegelijkertijd hoofdtrainer bij de amateurs van BSV Limburgia. Eerder deze maand werd bekend dat hij daarmee aan het einde van het seizoen stopt, omdat die werkzaamheden lastig te combineren zijn met het assistent-trainerschap bij NAC.

NAC is nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Tot die tijd is Willem Weijs aangesteld als interim-trainer. Hij heeft de leiding over de selectie tijdens het zesdaagse trainingskamp in Portugal.