Ga naar Content

Potje met vrijwilligers leeg: Avondvierdaagse Uitgeest op losse schroeven

UITGEEST - De organisatie van de avondvierdaagse in Uitgeest heeft aangegeven nog niet over genoeg vrijwilligers te beschikken voor de eerstvolgende editie in april. Met name de rol van verkeersregelaar is op dit moment nog onderbezet. Ondanks het tekort verwacht men uiteindelijk toch genoeg mensen te vinden om het evenement veilig te laten verlopen. 

Foto: ANP/Lex van Lieshout

Volgens organisator Marcel Roozendaal is er geen sprake van onwil onder de inwoners van Uitgeest, maar hebben veel mensen simpelweg een overvolle agenda met weinig vrije tijd. 

"Tijdens de vierdaagse verzamelen we iedere avond rond zes uur. Veel mensen hebben het erg druk op dat tijdstip. Het is niet dat ze het niet willen, maar het komt door werk en gezin vaak gewoon niet goed uit. We hebben een klein clubje vaste medewerkers, maar geen vaste kern."

Hoop op goede afloop

De organisatie heeft in totaal ruim vijfenveertig verkeersregelaars nodig. Ondanks het tekort behoudt Marcel de hoop op een goede afloop. 

"Op dit moment staan er ruim twintig mensen ingeschreven. Daarnaast heb ik inmiddels zo'n tien tot vijftien nieuwe reacties ontvangen. Ik heb dan ook goede hoop dat we eind april toch genoeg mensen hebben gevonden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!