Ga naar Content

Den Helder Zuid niet meer slechtste station van Nederland, wel nog van Noord-Holland

DEN HELDER - Hoewel station Den Helder Zuid er iets op is vooruitgegaan en het niet meer het slechtste station van Nederland is, is het dit nog wel van de provincie. Maar 33 procent van de reizigers geeft het station een 7 of meer. Vorig jaar was dit 23 procent.

Foto: NH Nieuws

Nu moet wel worden opgemerkt dat de beoordeling van Den Helder Zuid vorig jaar een dieptepunt bereikte, want vier jaar eerder gaf ook 33 procent van de reizigers het station een 7 of hoger.

Maar het station is al langer een zorgenkindje. Dat komt vooral door de weinige voorzieningen en een gebrek aan een gevoel van veiligheid. Er werden vaak auto's beschadigd, fietsen eindigden in de sloot en mensen werden met regelmaat bestolen.

Om het veiligheidsgevoel te verbeteren, hebben de NS en ProRail diverse maatregelen genomen. Zo zijn er bewakingscamera's gekomen, zijn er liften geplaatst en zijn de trappen van het kleine station tussen de Nollen en De Schooten opgeknapt.

Of het allemaal gaat helpen, moet blijken uit het volgende reizigersonderzoek over 2020.

Beste station Noordkop

Overigens doet station Den Helder, de eindbestemming van de lijn die begint in Nijmegen, het wel duidelijk veel beter. In 2014 was nog maar 41 procent ruim tevreden, in 2018 was dit gestegen naar 54 procent en vorig jaar was het weer vijf procent meer.

Station Anna Paulowna krijgt van 71 procent van de reizigers een 7 of meer, station Schagen is met 73 procent het best beoordeelde station van de Noordkop.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook