Ga naar Content

Kerken luiden klokken om mensen een hart onder de riem te steken

IJMUIDEN - Morgen luiden veel kerken in de provincie hun klokken luiden om iedereen  een hart onder de riem te steken. De Engelmundus kerk in IJmuiden doet ook mee. 

Foto: Adobe Stock

Kerkdiensten zijn afgelast, kerken gesloten en pastoors mogen geen huisbezoeken meer afleggen. Ook voor kerken gelden de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om toch nog iets voor de mensen te kunnen betekenen, ontstond gister het idee om de komende drie woensdagen van 19:00 uur tot 19:15 uur de kerkklokken te luiden.

Solidariteit 

Johannes van Riessen van de oud-katholieke Engelmundus kerk in IJmuiden vindt het een goed idee om op deze manier kenbaar te maken dat er aan iedereen wordt gedacht: "De kerk ligt stil, alles wat de kerk normaal doet, kan nu niet meer. Daarom is het een goed idee om op deze manier onze solidariteit te laten zien." Mensen die ziek zijn of juist extra hard moeten werken hoopt hij op deze manier te steunen. 

Pastoor Harald Münch van dezelfde kerk vindt het een sympathiek idee: "Op deze manier zijn we op een symbolische manier solidair", laat hij aan de telefoon weten. 

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn