Ga naar Content
IJMUIDEN

Knuffels tegen corona-angst: "Ik kan geen echte knuffels geven, maar wel gehaakte"

21 maart 2020, 20.00 uur
Door: Redactie · Foto: Emma Bouwheer / NH Nieuws

IJMUIDEN - Overal in de provincie duiken mooie initatieven op om elkaar door de coronacrisis te slepen. De IJmuidense Cora denkt vooral aan kinderen die bang zijn geworden door het verontrustende nieuws. "Ze zijn soms heel bang."

De 54-jarige medewerkster van een supermarkt kwam op het idee om knuffeldieren te haken nadat ze bange kinderen tegen kwam tijdens haar werk. "Een kindje vroeg angstig aan haar moeder of ze het coronavirus nu had ingeademd, terwijl ze haar sjaal over haar mond trok. Het kindje was helemaal in paniek, dat vond ik zo zielig."

Cora besluit haar hobby te gebruiken om deze kinderen te troosten. "Haken is een soort verslaving voor me, en nu kan ik er mensen blij mee maken. Dat voelt goed." 

200321_GEHAAKTEDIERTJES - NH Nieuws

Op Facebook plaatste Cora een berichtje om te zoeken naar bange kinderen die wel een knuffel kunnen gebruiken. Er kwamen veel reacties op. Het duurt even om de knuffels te maken, dus moeten sommigen even geduld hebben. 

Foto:

Kinderen die al een knuffel hebben gekregen zijn heel dankbaar. "Ik heb veel hartverwarmende berichten gekregen", zegt Cora. "En sommige ouders stuurden me zelfs een foto van de kinderen die ik blij kon maken." Ook kreeg ze een bedankkaartje vol met gekleurde stempels. 

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier