Ga naar Content
HOORN

Een vrolijke draai aan de dag: draaiorgel op tournee langs seniorenwoningen Intermaris

23 april 2020, 20.30 uur
Door: Redactie · Foto: Weeff/NH Nieuws

HOORN - De melodieën van oud-Hollandse krakers schalden vandaag door Hoorn. Bij seniorenwoningen van wooncorporatie Intermaris ging een draaiorgel langs dat in de huidige crisis voor een vrolijke noot moest zorgen.  

"Mensen komen allemaal naar buiten en genieten van een muziekje. Ze maken een dansje en zingen gezellig mee", vat orgelman Hiddo van Os de sfeer samen.

Hij reisde met zijn orgel vanuit zijn woonplaats Leiden naar Hoorn. De gezelligheid in de Grote Waal bevalt hem wel. "Je hebt hier in Hoorn ook een stadsdraaiorgel op zaterdag. De kinderen die naar mij toe komen, die zeggen ook 'krijgen we een snoepje?' ik zeg nou ik heb geen snoepjes bij me, sorry", lacht hij. "Dan zie je wel hoe een draaiorgel hier in Hoorn een plekje heeft verworven in de mensenharten."

Tekst gaat verder onder de video.

Orgel brengt vrolijke noot - NH Nieuws

Verschillende meezingers komen voorbij en dat lokt nieuwsgierige buurtbewoners de straat op. De één kijkt tevreden toe vanaf de stoep en de ander deint vrolijk de straat door. Her en der wordt ook vanaf de balustrade meegenoten.

Voor Jacqueline Ton was de middag een succes. Ze organiseerde de draaiorgelmiddag vanuit haar werk bij wooncorporatie Intermaris. "De ouderen onder ons hebben het moeilijker, die hebben weinig bezoek", aldus Ton. Daarom vond ze het een goed idee om de bewoners te verrassen met draaiorgelmuziek.

"Ik kreeg akkoord van Intermaris, dus ik kon aan de gang", vertelt ze trots. "Via internet heb ik Hiddo gevonden en het was best veel geregel. Maar wat een resultaat, fantastisch!"

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook