Ga naar Content

Gerelateerde videos

Joris Kramer blij met zijn nieuwe huis

HEILOO - Het zijn bijzondere tijden voor Joris Kramer. De jonge verdediger van AZ woont sinds twee weken in zijn nieuwe huis en dat betekent dat hij voor het eerst op zichzelf woont.

"Ik woon hier nu een week of twee en dat bevalt heel goed. Maar het is ook wel een drukke periode want je moet heel veel dingen doen die je normaal gesproken niet deed, zoals koken en wassen. Maar ook dingen voor het huis regelen zoals de vloer. Dat kost veel tijd en energie", zegt de verdediger.

Het grootste gedeelte van zijn nieuwe huis is al klaar, maar er moeten nog wel een paar dingen geregeld worden. "Er moet nog een bank in en de koelkast moet nog geleverd worden, want die was niet op voorraad vanwege corona. En een droger, die is ook nuttig nog natuurlijk."

"Ik heb zelf in quarantaine gezeten. Dat kwam omdat mijn vader keelontsteking had"

joris kramer

Vanwege de coronacrisis staat Kramer de laatste maanden een stuk minder op het veld dan voorheen. Ondanks dat de extra vrije tijd hem voor zijn nieuwe huis goed uitkomt, knaagt dat natuurlijk wel. "Aan de ene kant komt het goed uit omdat ik veel tijd aan het huis kwijt bent, maar aan de andere kant merk ik ook wel dat het vreet aan me en ik mijn energie kwijt moet en dat dat soms lastig is."

Kramer heeft zelf van dichtbij meegemaakt wat de gevolgen van het virus kunnen zijn. "Ik heb zelf in quarantaine gezeten. Dat kwam omdat mijn vader keelontsteking had, geen corona gelukkig. En dan merk je hoeveel impact dat heeft. Je zit toch twee weken binnen met je familie. Mijn moeder werkte niet en mijn zusje kon niet naar school toe of naar haar werk. Daarom heb ik zelf ook een paar trainingen gemist. "

Kramer beleefde afgelopen seizoen met zijn debuut voor het eerste elftal een hoogtepunt, maar is desondanks ook kritisch. "Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt, maar aan de andere kant heb ik wel een lastig jaar gehad. Ik heb veel op de bank gezeten. Aan het begin kan je het nog wel naast je neer leggen maar op een gegeven moment niet meer. De laatste maanden waren mentaal wel zwaarder."

Lees ook