Ga naar Content

Protest heeft succes: bloedafnamepunt blijft in Zandvoort Nieuw Noord

ZANDVOORT - Het protest van Zandvoorters in de wijk Nieuw Noord tegen het verdwijnen van een bloedafnamepunt, heeft succes gehad. Het bedrijf Atalmedial blijft bloed afnemen bij welzijnsinstelling Pluspunt in de wijk.

Foto: NH

Cor Haagsman strijdt voor behoud van de post in Pluspunt. Atalmedial wilde daar op 1 augustus stoppen. Vooral ouderen en (chronisch) zieken uit Nieuw Noord moesten van Atalmedial naar de Haltestraat in het centrum en dat is volgens Cor een brug te ver. "Er is geen rechtstreekse openbaar vervoerverbinding tussen het centrum en Nieuw Noord. Dan moet je met de bus overstappen en lang wachten. Dus als je hier met 10 minuten weg bent, ben je anderhalf uur op pad als je naar de Haltestraat toe moet", zei hij eerder tegen NH Nieuws. Er kwam een petitie en ruim 300 mensen tekenden.

Onvoldoende bewust

Niet alleen de gebruikers van de post, ook de gemeente Zandvoort heeft zorgen geuit over het stoppen in Pluspunt. Dit vanwege de slechtere bereikbaarheid voor de doelgroep van de Haltestraat. "Atalmedial was zich hiervan onvoldoende bewust", meldt Zandvoort. Volgens burgemeester David Moolenburgh is in overleg met Atalmedia weer een geschikte plek gevonden, toch weer in Pluspunt.

Kijk hieronder de video die NH Nieuws hierover maakte:

bloedafname locatie verdwijnt uit Zandvoort Noord - NH Nieuws

Atalmedial wilde stoppen met de locatie in Nieuw Noord omdat daar te veel mensen bij elkaar komen. "Het is een erg druk bezocht punt en dat betekent dat we vanwege de huidige situatie met het coronavirus de veiligheid niet meer kunnen garanderen", legde Atalmedial uit. Het bedrijf gaf als optie mee aan Zandvoorters dat zij ook thuis geprikt kunnen worden.

Cor Haagsman zegt blij te zijn dat Atalmedial nu in ieder geval toch op vrijdagochtend in Pluspunt bloed blijft afnemen. "Ik snap alleen niet waarom de tweede dag in de week niet terugkomt en ze alleen op vrijdag open zijn. We zijn blij met dit besluit en met de inzet van de gemeente en gaan nu kijken of we ook de tweede dag terug kunnen krijgen."

Atalmedial kon vandaag nog niet reageren.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]