Ga naar Content

Spierings maakt tweede transfer dit jaar en vertrekt naar Frankrijk

TOULOUSE/ALKMAAR - Voor Stijn Spierings is 2020 letterlijk een bewogen jaar. De Alkmaarder maakt zijn tweede transfer dit jaar. Hij vervolgt zijn carrière bij Toulouse, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Ligue 1.

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Aan het begin van het jaar verruilde Spierings de Eredivisie voor een buitenlands avontuur. RKC Waalwijk liet hij achter zich en de 24-jarige middenvelder ging voetballen bij Levski Sofia. Dat avontuur duurde slechts acht maanden.

De Italiaanse clubs Empoli en Benevento hadden belangstelling voor Spierings, maar uiteindelijk kiest hij voor een Frans avontuur. De huidige nummer 15 van de Ligue 2 bereikte vrijdag al een akkoord met Levski Sofia. Spierings tekent in Frankrijk een contract voor 3 jaar.

Gat opvullen

Bij Toulouse gaat Spierings samenspelen met Branco van der Boomen. Op het middenveld moet hij de vervanger worden van Ibrahim Sangaré, die voor negen miljoen euro naar PSV vertrok.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]