Ga naar Content

Van der Vaart verwacht nog veel van Ajax: 'Ik zie ze zich zeker nog plaatsen'

AMSTERDAM - Voor Rafael van der Vaart staat vanavond een bijzondere wedstrijd op het programma in de Champions League. Ajax, de club waar hij furore maakte, neemt het op tegen Midtjylland, waar hij twee jaar actief was.

Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks

"Ajax moet wel gewoon winnen hoor", zegt hij in gesprek met AD. "Na de loting hoorde ik veel dat Ajax het niet had getroffen. Nou, Liverpool oké. Maar je krijgt er altijd een sterke bij. Maar Atalanta en Midtjylland zou ik blij mee zijn. Vooral over Atalanta doet iedereen nerveus. Je kwam er gewoon 2-0 voor. Niks aan de hand.”

Lees ook

Van der Vaart kent de Deense club door en door. Na zijn buitenlandse avonturen bij HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Real Betis, streek de middenvelder 2016 neer bij Midtjylland. Drie keer kroonde Midtjylland zich tot kampioen van Denemarken.

"Normaal gesproken, als Ajax compleet is, wordt dit gewoon 1-3"

oud-voetballer Rafael van der Vaart

Champions League

Ten opzichte van de vorige Europese campagnes, staat Ajax er minder goed voor in de groepsfase. Met één punt uit twee wedstrijden moeten de Amsterdammers aan de bak. Toch verwacht Van der Vaart dat Ajax nog goed beslagen ten ijs komt. "Ik zie ze zich nog plaatsen, zeker. Normaal gesproken, als Ajax compleet is, wordt dit gewoon 1-3 en pak je in totaal zes punten. De eigenaar van Midtjylland geniet van alles nu. Nu Ajax op bezoek, straks Liverpool nog. Dat vinden ze hier geweldig.”

Ajax neemt het dinsdagavond om 21.00 uur op tegen Midjylland.

Lees ook