Ga naar Content

Celeste Plak volleybalt weer na sabbatical, maar is geheimzinnig over nieuwe club

TUITJENHORN - Celeste Plak maakte afgelopen week bekend dat ze weer terugkeert in het volleybal na een jaar sabbatical. "Ik was al in de zaal bezig geweest en merkte dat ik het steeds leuker ging vinden."

Foto: Orange Pictures

"Ik vond het alweer mooi geweest", zegt Plak in gesprek met NH Sport. Vorig jaar koos de international ervoor om even uit de topsportwereld te stappen en een sabbatical te nemen. "Ik heb veel lijntjes uitgegooid, op een boerderij gewerkt en een radio-show gepresenteerd. Ik heb een hoop gedaan waar ik veel plezier aan heb beleefd en dingen die ik later ook zou willen doen. Ik was bijzonder druk, misschien wel drukker dan daarvoor."

Sinds kort traint de 25-jarige volleybalster in het Talent Team op Papendal met tal van jonge speelsters. "Het is verrassend leuk om met de jonge meiden te trainen. Nu ben ik druk bezig om wedstrijdfit te raken."

"De eerste week was confrontrerend. Ik ketste alle ballen weg alles en kreeg het niet voor mekaar"

volleybalster Celeste Plak

Haar comeback in het volleybal was in het begin wel even wennen, erkent Plak. "De eerste week was confrontrerend. Ik ketste alle ballen weg alles en kreeg het niet voor mekaar. Dat was wel even lastig. Nu komt mijn echte niveau weer naar boven."

Nieuwe club

Op dit moment traint Plak nog om wedstrijdfit te worden, maar de inwoonster van Apeldoorn heeft wel al een nieuwe club gevonden. "Die ga ik wel pas over anderhalve maand bekendmaken", lacht ze. "Maar gelukkig heb ik wel een club."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]