Ga naar Content

Jordy Clasie blijkt gokker AZ te zijn; Alkmaarse club gaat niet in op namen

ALKMAAR - Jordy Clasie is de speler binnen de AZ-selectie die op voetbalwedstrijden heeft gegokt, melden diverse bronnen. De voetbalclub laat de publicatie in onder meer De Telegraaf  "voor hun rekening". Ook Clasie wil desgevraagd niet op de kwestie reageren. Zijn zaakwaarnemer heeft het verhaal maandagavond laat aan de NOS bevestigd.

Foto: Orange Pictures

In totaal is er uit naam van de Haarlemmer op zeventien voetbalwedstrijden geld ingezet. De middenvelder heeft tegenover de tuchtcommissie verklaard dat zijn buurjongen degene is geweest die het geld heeft ingezet. Het online account van de jongen bij Bwin zou geblokkeerd zijn geweest. 

Hoewel de uitspraak van het mondeling beroep van 26 februari is, zat de voetballer al eerder zijn schorsing van drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) uit. Vanaf 31 januari (Ajax-thuis) ontbrak de 29-jarige Clasie bij de selectie van AZ. Op 20 februari (VVV-uit) keerde hij terug.

Anonimiteit

AZ bevestigt noch ontkent de naam van Clasie en houdt het bij de verklaring op de website die de club eerder gaf:  "AZ heeft kennisgenomen van de uitspraak van de onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal (CvB) en heeft geconstateerd dat er geen sprake is geweest van wedden op eigen wedstrijden door de speler van AZ of op losse wedstrijden van de eredivisie. De speler heeft bij AZ aangegeven dat hij de zaak betreurt, maar uitgelegd hoe het is gegaan. Na zijn uitleg en de uitspraak van de Commissie van Beroep is de zaak daarmee voor AZ gesloten."

Overigens benadrukt een woordvoerder van de club maandagavond dat er niemand een spreekverbod heeft en dat het aan de speler in kwestie is om eventueel uit de anonimiteit te treden. Clasie kiest ervoor om te zwijgen. Zijn zaakwaarnemer kwam maandagavond wél met een reactie. Hij bevestigde het verhaal tegenover de NOS.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]