Jong Oranje naar kwartfinale EK

SZEKESFEHERVAR - Jong Oranje heeft met 6-1 gewonnen van Jong Hongarije en heeft zich hierdoor geplaatst voor de kwartfinale van het EK. Doelpuntenmakers voor Oranje waren Dani de Wit, Myron Boadu, Cody Gakpo (2x), Sven Botman en Brian Brobbey.

Dani de WIt viert de 1-0 - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Na een moeilijk begin was Jong Oranje de betere ploeg. De mannen van Erwin van der Looi kregen kansen en in de 42e minuut was het eindelijk raak. AZ'er Dani de Wit ronde beheerst af na een mooie pass van Cody Gakpo.

In de tweede helft was het AZ-spits Myron Boadu die al snel een penalty benutte. Jong Oranje begon die tweede helft met drie 'verse' spelers. Brian Brobbey, Tyrell Malacia en Deyovaisio  kwamen erin voor voor Justin Kluivert, Mitchel Bakker en Jordan Teze.

Myron Boadu maakt de 2-0 voor Jong Oranje - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Smaakmaker Gakpo maakte er in de 58e minuut 3-0 van via een heerlijk afstandsschot. Jong Hongarije deed even later wat terug. Na hands van Sven Botman in de zestien was het de Hongaar Bendegúz Bolla die de penalty wist te maken. In de 70e minuut was het wederom Gakpo die de 4-1 binnentikte. Via een rake kopbal van oud-Ajacied Botman en een goede actie van Ajacied Brobbey kwam de eindstand van 6-1 op het scorebord.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen, Teze (Zeefuik/46), Schuurs, Botman, Bakker (Malacia/46), Harroui,  Kadioglu (Ekkelenkamp/82), De Wit, Gakpo (Dilrosun/82); Kluivert(Brobbey/46), Boadu

Opstelling Jong Hongarije: Bese, Mocsi, Bolla, Varju, Huszti (Deutsch/52), Hinora (Csonka/53), Mezei, Kata, Bukta, Skribek (Szendrei/53), Bárány (Bíro/63)

Jong Duitsland en Jong Roemenië speelden met 0-0 gelijk. Hierdoor plaatst Jong Oranje zich als groepshoofd voor de kwartfinale. Tegenstander voor Oranje is Frankrijk. Duitsland is ook door naar de kwartfinale als nummer twee van poule A.

Door de coronacrisis is het EK opgedeeld in twee delen. Eind mei wordt het toernooi hervat. De kwartfinales worden gespeeld op 31 mei en op 6 juni zal dan uiteindelijk de finale worden gespeeld.