Ga naar Content

Geen Haarlem Culinair deze zomer, risico te groot voor deelnemende restaurants

Haarlem Culinair gaat begin augustus niet door. Het evenement op de Grote Markt is verplaatst naar zomer 2022. Een deel van de twaalf toprestaurants is afgehaakt omdat de risico's te groot zijn geworden.

Foto: NH Nieuws

Haarlem Culinair paste zijn opzet aan na de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van afgelopen vrijdag. Van een bubbel met geteste en gevaccineerde eters naar een versie waarbij de tafels op anderhalve meter kwamen te staan. 

Maar een deel van de restaurants zag het dit weekeinde niet meer zitten. Steeds meer personeel meldt zich ziek met corona en het personeelstekort wordt sowieso steeds nijpender. Daarnaast vrezen de restaurants door de nieuwe opzet van Haarlem Culinair minder omzet te draaien.

Vorig jaar wel

"Het is natuurlijk pas in augustus, maar ze denken: als er nu zieken zijn dan is er een kans dat dit zo doorzet. En dan is er een kans dat je begin augustus met allemaal zieke medewerkers zit. En dan moet je een restaurant draaiend houden en hier aan Haarlem Culinair meedoen. Dat wordt te veel", reageert woordvoerder Herman Opmeer.

Vorig jaar was er wel een Haarlem Culinair, voor de 27ste keer op rij. Dat was een aangepaste corona-versie waarbij er rekening werd gehouden met 1,5 meter afstand. "Het is nu te kort dag om dat opnieuw te gaan omgooien", zegt Opmeer. Er waren voor de editie van dit jaar nog geen kaarten verkocht.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]