Ga naar Content

Reinier Robbemond voelt zich al "Superboer" in de Achterhoek

Bij De Graafschap is Reinier Robbemond bezig aan zijn derde klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Het is voor de bijna vijftigjarige Heerhugowaarder de tweede keer dat hij actief is in de Achterhoek. Eerder speelde hij al vijf seizoenen voor de Superboeren en sloot hij zijn carrière als voetballer bovendien af in Doetinchem. 

Reinier Robbemond: "Superboer" in hart en nieren - NH Sport / Rob Wanst

Na zijn carrière als speler begon Robbemond bij AZ als jeugdtrainer. Hij vervolgde zijn loopbaan als hoofdtrainer bij TOP Oss en Willem II. Na een periode als assistent bij PSV en Maccabi Tel Aviv tekende hij deze zomer voor twee seizoenen bij De Graafschap. De ervaring die hij tijdens zijn rondreis door trainersland heeft opgedaan, gebruikt hij nu om de ploeg uit Doetinchem af te helpen van de frustratie na het mislopen van promotie.

"Luister ik snap dat heel goed. Eerst het corona verhaal en dan promotie missen op één punt. Maar dat is geweest en we moeten nu alleen nog vooruit kijken"

Reinier Robbemond trainer de graafschap

Robbemond moet bij De Graafschap werken met een behoorlijk gewijzigde spelergroep. Veel spelers zijn vertrokken, maar het doel is nog hetzelfde als de afgelopen jaren. De Graafschap wil vooral de negatieve ervaringen van de afgelopen twee jaar achter zich laten. Robbemond heeft direct bij zijn aanstelling aangegeven dat de club het verleden moet laten rusten en vooral vooruit moet blijven kijken. Doel is daarom nog steeds het meestrijden om promotie naar de eredivisie.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt voorspoedig voor De Graafschap. Robbemond en zijn ploeg verloor tot nu toe nog geen enkele wedstrijd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]