Ga naar Content

The Voice-winnaar Dani van Velthoven wil dat we praten over onze mentale gezondheid

De kersverse winnaar van The Voice Dani van Velthoven ziet graag dat we meer praten over onze mentale gezondheid. De 22-jarige uit Purmerend verloor afgelopen mei zijn vriend toen hij zichzelf van het leven beroofde. "Niemand kan je helpen als je vertelt dat alles oké gaat, terwijl je diep vanbinnen eigenlijk dood aan het gaan bent."

Foto: Dani van Velthoven

De zanger, bekend onder de artiestennaam Dany, vertelt op NH Radio dat de zelfmoord van zijn vriend onverwacht was. "Mijn vrienden en mijn hele generatie hebben het allemaal wel zwaar door dit jaar. Volgens mij zit 80 procent van de jongeren tegen een burn-out of depressie aan. Als iemand zei ‘ik voel me niet zo goed’, dan hadden we zoiets van ‘join the club’, we voelen ons allemaal niet goed. Dus het was moeilijk om de ernst ervan in te zien."

De eerste weken na zijn dood durfde Dani niet alleen te zijn vanwege de shock. "Ik kan er nu over praten alsof ik een film gezien heb. Het lijkt wel alsof Azad [zijn vriend, red.] gereduceerd is tot een karakter of figurant in die film. Want het voelt allemaal een beetje onecht. Maar ja, het leven gaat verder, dus ik doe ook m'n best verder te gaan.”

Anouk

Zangeres en The Voice-coach Anouk hielp hem er doorheen toen hij hulp wilde zoeken na de zelfmoord, maar dat niet lukte vanwege de lange wachttijden bij de GGZ. Anouk heeft hem toen het nummer doorgestuurd van iemand waarmee hij kon gaan praten. "Echt een topwijf", vertel Dani.

Luister het hele interview en het nieuwe singel Fragile van Dany hieronder terug.

Dani van Velthoven op Lunchroom - NH Nieuws

Hulpsite

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl. Bellen kan ook, op 0900-0113.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.