Ga naar Content

'Enkele tips' over brand Haarlemse Bavoschool, maar nog geen duidelijke oorzaak

De politie heeft enkele tips gekregen over de brand in de Bavoschool aan de Westergracht in Haarlem afgelopen zaterdag. Er wordt onderzocht of die mogelijk is aangestoken.

Foto: Haarlem105

De politie verspreidde kort na het uitbreken van de brand een oproep om uit te kijken naar tien jongeren. Ze zouden vlak voor de brand in de omgeving van de school vuurwerk hebben afgestoken. Volgens Petra de Waard van stichting TWijs, waar de Bavoschool onder valt, richt het forensisch onderzoek zich vooral op de gymzaal. Dat is de plek waar het vuur voornamelijk woedde. "Dat werd vandaag afgezet als 'plaats delict'."

Terwijl ondertussen rook- en roetschade in de school grotendeels opgeruimd is, kan deze gymzaal voorlopig niet gebruikt worden. "Die gymzaal werd door drie scholen van TWijs gebruikt. De gemeente helpt nu met het zoeken naar een alternatief", vertelt De Waard.

Morgen open

De Bavoschool gaat morgen wel weer open. Veel leerlingen uit de buurt hebben de brand zaterdag op de namiddag van dichtbij gezien. Slachtofferhulp staat het onderwijzend personeel daarom morgen bij bij de opvang van de kinderen. 

De politie zegt de binnengekomen tips te onderzoeken. Nieuwe tips zijn nog steeds welkom, de politie vraagt mensen die die hebben om zich bij hen te melden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]