Ga naar Content

Eindelijk ook miljoenensubsidie voor woningbouw in nieuwe Haarlemse wijk Oostpoort

Drie maal is scheepsrecht: Haarlem krijgt, na twee eerdere mislukte pogingen, nu toch 6,5 miljoen euro uit de 'Regeling Woningbouwimpuls' van het rijk voor het bouwen van een compleet nieuwe wijk bij het NS-station Haarlem-Spaarnwoude. De gemeente kan nu versneld duizend nieuwe woningen, kantoren en een hotel laten bouwen.

Afbeelding ter illustratie - Foto:

Het rijk heeft in totaal 1 miljard euro uitgetrokken om woningbouwprojecten vlot te trekken. Haarlem kreeg al bij eerdere rondes geld voor het gereed maken van de ontwikkelzones in Haarlem-Zuidwest en Europaweg in Schalkwijk.  Eerdere subsidieaanvragen voor Oostpoort werden afgewezen, omdat het onduidelijk was welke kosten voor de infrastructuur echt aan de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk waren toe te schrijven.

Binnen drie jaar starten met bouwen 

Wethouder Floor Roduner laat weten dat dat nu wel uitgekristalliseerd is en dat Haarlem nu zelf ook 6,5 miljoen euro gereserveerd heeft. Met het geld van het Rijk wordt straks een goede fietsverbinding met de stad aangelegd, wordt de voetgangersoversteek over het spoor en de N200 verbeterd en moet het viaduct richting de Waarderpolder verlegd worden om ruimte te maken voor de woningen. 

De bouw van de eerste honderd woningen start binnen drie jaar. Van het totaal aantal woningen wordt veertig procent sociale huur en veertig procent middelduur. De gemeente verwacht dat de totale ontwikkeling van Oostpoort ongeveer tien jaar zal gaan duren. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]