Ga naar Content

Deze mensen brengen licht in de Noordkop tijdens de donkere dagen voor kerst

Het is nog even stevig aanpoten voor Femke Borst uit Warmenhuizen. Vanavond gaat zij op haar trekker kerstpakketten rondbrengen naar mensen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. En dat harde werken geldt ook voor Martin Zuiddam en Matthijs Blaauboer in Den Helder. Zij verzorgen pakketten voor minima en eenzame ouderen.

Foto: Femke Borst

Gelukkig zijn er altijd mensen die licht komen brengen in donkere dagen. Femke Borst runt een zorgboerderij voor ouderen met dementie. Toen er eens kerstpakketten voor personeel en cliënten overbleven, bedacht zij zich geen moment en begon ze uit te delen. Nu, zes jaar later, groeit het project maar door. Inmiddels heeft ze een mooi verlichte trekker waar ze twee avonden lang de pakketten mee gaat rondbrengen.

Kijk hieronder naar haar verhaal. De tekst gaat verder onder de video.

Deze mensen brengen licht in de Noordkop tijdens de donkere dagen voor kerst - NH Nieuws

Martin Zuiddam en zijn vrijwilligers zijn nog hard aan het werk met het vullen van pakketten voor cliënten van de voedselbank in Den Helder. Er worden in totaal 120 pakketten gemaakt voor 110 gezinnen. Grote gezinnen krijgen wat extra's.

Kijk hieronder naar zijn verhaal. De tekst gaat verder onder de video.

Deze mensen brengen licht in de Noordkop tijdens de donkere dagen voor kerst - NH Nieuws

Matthijs Blaauboer uit Den Helder heeft zijn woonkamer vol producten staan. Tussen de soep, chocoladeletters, melk en fruitsappen vult hij dozen die zijn bedoeld voor eenzame ouderen in de stad. Voor het vierde jaar op rij hoopt hij de mensen, die soms helemaal geen bezoek meer krijgen, een beetje blijer te maken.

Kijk hier naar zijn verhaal.

Deze mensen brengen licht in de Noordkop tijdens de donkere dagen voor kerst - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]