Ga naar Content

Definitief: Ajax haalt Brian Brobbey op huurbasis terug

Brian Brobbey is de eerste tussentijdse versterking van Ajax. De Amsterdammers huren de spits voor een half jaar van RB Leipzig, de club waar hij deze zomer transfervrij een contract tekende.

Brian Brobbey en Erik ten Hag - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Brobbey wilde zijn contract bij Ajax niet verlengen, waardoor hij deze zomer gratis de deur uitliep. In Duitsland tekende de geboren Amsterdammer een vierjarig contract. Na teleurstellende maanden keert de negentienjarige aanvaller nu terug op het oude nest. Ajax wilde graag een optie tot koop afdwingen, maar daar is de Duitse club niet akkoord mee gegaan.

NH Sport sprak met Brobbey over zijn geringe speelminuten bij RB Leipzig.

Brian Brobbey: "Ik wacht nog op meer minuten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt. Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn en dat is hij. We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars in het persbericht.

Brobbey trefzeker in Ajax-shirt

Brobbey, die vooral invaller was afgelopen seizoen, scoorde bij Ajax in 373 minuten zes keer. Een gemiddelde van 62 minuten per doelpunt.

In januari moet Ajax het doen zonder Sébastien Haller. De spits is opgeroepen voor de Afrika Cup en mist daardoor de uitduels met FC Utrecht en PSV. De andere spits in de selectie is Danilo.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]