Ga naar Content

Tijdelijk gemeentehuis Haarlemmermeer opent deuren op 11 april

De tijdelijke locatie van het gemeentehuis van Haarlemmermeer is vanaf maandag 11 april geopend. Vanaf die dag moet je voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of andere zaken naar Taurusavenue 100 in Hoofddorp. Het gemeentehuis wordt hier tijdelijk ondergebracht omdat het raadhuis in het centrum van Hoofddorp wordt verbouwd. 

Foto: Danny de Casembroot

In het gebouw komen de balies van burgerzaken, vergunningen en het ondernemersplein. De gesprekken van sociale dienstverlening en leerplicht worden op een gemeentekantoor in winkelcentrum Vier Meren gehouden. 

De tijdelijke locatie zou in eerste instantie 20 december haar deuren openen, maar vanwege verscherpte coronaregels eind november liepen de werkzaamheden aan de tijdelijke locatie wat vertraging op.

Raadhuis sterk verouderd

Het gemeentebestuur krijgt tijdelijk nieuw onderdak omdat het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp wordt verbouwd. Het huidige raadhuis is erg oud en voldoet niet meer aan de eisen. De onderhoudskosten en het energieverbruik zijn daarbij erg hoog volgens de gemeente.  

Duurzaam en gebruiksvriendelijk

Het nieuwe raadhuis in Hoofddorp moet een gebruiksvriendelijke en duurzame plek worden. "Wij krijgen een gemeentehuis waar wij decennialang mee vooruit kunnen. Het is mooi dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van het ontwerp. Nu gaan we het ontwerp verder uitwerken. Ik hoop het ontwerp snel aan de inwoners te kunnen laten zien", vertelde verantwoordelijk wethouder Fouad Sidali eerder aan NH Nieuws. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHnieuws.nl/Haarlemmermeer.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]