Ga naar Content

Aangeslagen Aalsmeer-voorzitter na vechtpartij: "Nog nooit meegemaakt"

"Ik loop vanaf 1985 in het handbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Mike van der Laarse, voorzitter van HV Aalsmeer. De massale vechtpartij op het veld gisteravond in de wedstrijd tegen Visé kan hij dan ook niet goedpraten. "Er waren heel veel mensen die dit al hadden voorspeld, maar niet zo erg als dit. Heel jammer."

Vechtpartij handbalwedstrijd HV Aalsmeer - Foto: HV Aalsmeer

"Visé had al negen keer verloren en was gebrand om te winnen", begint Van der Laarse over de Belgische tegenstander. "Zij stonden er erg agressief in, vonden wij. De bank was ook heel erg agressief. Dat vonden de scheidsrechters ook. Het was een gespannen sfeertje. Over het randje. Ik heb overtredingen gezien die sowieso twee minuten waren en die niet gegeven werden."

Kopstoot

Op de beelden is te zien dat Aalsmeer-speler Rob Jansen nog op doel schiet nadat de scheidsrechter al gefloten had. De keeper van Visé kreeg de bal in zijn gezicht, waarna het hek van de dam was. Het meest opvallende was de actie van, Yves Vancosen, de nummer 22, die een kopstoot uitdeelt aan zijn tegenstander. "Het was niet best. Hij wilde hem wegduwen, maar hij raakt hem natuurlijk wel. Dat ga ik niet goedpraten en dat keuren wij ook niet goed.
Dat hoort niet thuis op het handbalveld."

"Dit mag echt nooit meer gebeuren. Ik vind het verschrikkelijk"

aalsmeer-voorzitter mike van der laarse

De scheidsrechters besloten de wedstrijd vervolgens te staken. Van der Laarse begrijpt dat besluit. "Die agressiviteit krijg je niet meer uit de wedstrijd. Zeker niet als je twee of drie rode kaarten gaat geven. Ik denk dat ze dat goed gedaan hebben." De tuchtcommissie van de handbalbond zal de zaak onderzoeken. "De mensen die een straf verdienen moeten het sowieso krijgen. Van Aalsmeer, maar ook zeker van Visé."

De spelers van Aalsmeer hebben veel spijt. "Ik heb een paar appjes gehad van Tim Bottinga (nummer 22 van Aalsmeer, red.). Het had nooit mogen gebeuren. Tim ziet zijn maat geslagen worden en een kopstoot krijgen. Hij zegt: 'ze moeten niet aan mijn maat komen'. Maar we keuren het nooit goed dat hij er zo in gaat. Dat had hij niet moeten doen."

Straffen

De club zou ook zelf straffen tegen de eigen spelers kunnen nemen. "Wij gaan het er wel over hebben. Wij keuren dit natuurlijk echt niet goed. We gaan met de spelers en trainers bespreken wat de gepaste dingen zijn om dit te vermijden. Dit mag echt nooit meer gebeuren. Ik vind het verschrikkelijk."

Het is nog onbekend of de wedstrijd in zijn geheel over wordt gespeeld of dat de stand van 6-9 blijft staan.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]