Ga naar Content

Handballer Tim Bottinga door Aalsmeer voorlopig geschorst voor vechtpartij

Tim Bottinga komt voorlopig niet in actie voor Aalsmeer. Zijn handbalclub houdt hem voorlopig langs de kant vanwege zijn aandeel in de massale vechtpartij van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Visé.

Aalsmeer-speler Tim Bottinga - Foto: Orange Pictures

Dat duel in de BENE-League werd als gevolg van die vechtpartij bij 6-9 stand gestaakt. Nadat de keeper van de Belgen na een fluitsignaal de bal tegen het hoofd had gekregen, ging het mis. Yves Vancosen gaf Aalsmeer-speler Samir Benghanem een kopstoot, waarna Bottinga Vancosen een klap in zijn gezicht gaf. Beiden kregen de rode kaart.

De tuchtcommissie heeft de zaak in onderzoek, maar Aalsmeer wacht die uitspraak niet af en heeft Bottinga voor onbepaalde tijd geschorst. Voorzitter Mike van der Laarse zei kort na de vechtpartij al bij NH Radio dat Bottinga spijt had. Dat hij voor zijn teamgenoot opkwam, snapt Van der Laarse. "Maar we keuren het nooit goed dat hij er zo in gaat."

Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de Belgische krant La Dernière heeft Visé gezegd dat het vreemd is dat de naam van Samir Benghanem in het rapport van de scheidsrechters ontbreekt. Volgens Visé betuigt Vancosen eveneens spijt voor het geven van de kopstoot, maar de Belgen vinden dat de scheidsrechters hebben verzuimd om de aanstichter van de vechtpartij op te schrijven.

Vancosen kwam dit weekend wel in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Atomix (40-28). Aalsmeer klopte zaterdagavond Bevo (29-32).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]