Ga naar Content

Gemiddelde huizenprijs in Bloemendaal gestegen tot boven de miljoen

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in de gemeente Bloemendaal is het afgelopen jaar gestegen naar meer dan een miljoen euro. Dat bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

Foto: NH Nieuws / Google Maps

In 2020 betaalde je gemiddeld nog ruim acht ton voor een koopwoning in Bloemendaal. Die gemiddelde verkoopprijs steeg in 2021 naar 1.008.000 euro. In Nederland is de gemiddelde prijs voor een koopwoning met ruim 50.000 euro gestegen.

Ook in de rest van de regio zijn de verkoopprijzen van woningen gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. De gemiddelde huizenprijs in Haarlem steeg het afgelopen jaar met ongeveer 60.000 euro naar ruim vijf ton. In Heemstede steeg de gemiddelde prijs met bijna 50.000 euro naar zeven ton. De gemiddelde prijs in Zandvoort steeg met ongeveer 70.000 euro naar 530.000 euro.

De woningmarkt in de regio Haarlem is al tijd lang oververhit en een van de duurste van Nederland.

Het Reinaldapark in Haarlem-Oost is zondag 27 februari het decor van Woonoproer, een manifestatie tegen het Haarlems woonbeleid. De organisatie roept de gemeente op om snel maatregelen te nemen tegen de wooncrisis in de stad.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]