Ga naar Content

Ajax-trainer Erik ten Hag kan weinig met favorietenrol tegen Benfica

Ajax speelt woensdag in de achtste finale van de Champions League tegen Benfica. In Portugal zijn de Amsterdammers de grote favoriet. "Ik kan er niet zoveel mee met dat wij favoriet zijn. Wij richten ons op de wedstrijd", reageert Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ajax-trainer Erik ten Hag - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Het maakt mij trots dat ik zo veel wedstrijden heb mogen spelen voor de club waar ik bij ben opgegroeid"

ajax-speler daley blind

Daley Blind staat op het punt om het record te verbreken van de Ajacied die de meeste duels in de Champions League ooit heeft gespeeld. Samen met Jari Litmanen deelt hij dat record nu met 42 wedstrijden. Dat record gaat hij dus woensdagavond breken. "Persoonlijk is dat wel bijzonder. Het maakt mij trots dat ik zo veel wedstrijden heb mogen spelen voor de club waar ik bij ben opgegroeid."

Oude bekende

Bij Benfica speelt oud-Ajacied Jan Vertonghen. Hij vormt samen met de Argentijn Nicolas Otamendi het ervaren verdedigingsduo van Benfica. "Jan Vertonghen is een goede vriend van mij en speelt een belangrijke rol bij Benfica met zijn ervaring", zegt Blind.

"Dat zijn kwesties die je liever niet hoort, maar het is een privékwestie"

ajax-trainer erik ten hag

Maandag werd bekend dat assistent-trainer van Ajax Winston Bogarde in 2019 en 2020 is beschuldigd van zwaar grensoverschrijdend gedrag. De Amsterdammers hebben dat toen laten onderzoeken en doen het af als privékwestie. Ten Hag: "Dat zijn kwesties die je liever niet hoort, maar het is een privékwestie. Twee onafhankelijke onderzoeken hebben ernaar gekeken en het niet-ontvankelijk verklaard. Daar moeten wij het bij laten."

Ziekenboeg

Ajax kan tegen Benfica niet beschikken over de langer geblesseerden Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber en Zakkaria Labyad. Ook spits Brian Brobbey is er tegen Benfica niet bij. "Het gaat goed met Brobbey en hij ligt op schema. Ik kan er allen nog geen datum op plakken wanneer hij weer fit is", aldus Ten Hag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]