Ga naar Content

Geen hoge nood meer: Huizen wil meer openbare toiletten

Een opluchting voor Huizers: ze hoeven niet meer met een volle blaas op de markt of door andere plekken van het dorp te lopen. Althans, als het aan de gemeente ligt. Die vindt namelijk dat er meer openbare toiletten moeten komen. 

Een ouderwetse plaskrul in Amsterdam. Foto ter illustratie. - Foto: Adobe Stock

Met een volle blaas rondlopen is allesbehalve fijn. Sterker nog: volgens de Huizer gemeenteraad zegt een vijfde van de mensen wel eens thuis te blijven uit angst geen openbare toilet te kunnen vinden. Een derde zegt zelfs dat hun levenskwaliteit wordt aangetast door een gebrek aan openbare toiletten. 

Dan moet je net Huizen hebben: een openbaar toilet is er bijna niet te vinden. Dat moet veranderen, vindt de gemeenteraad. Zoveel mogelijk toiletten moeten openbaar toegankelijk worden.

Hulp van buurtcentra en winkeliers

Huizen wil niet alleen zelf meer openbare toiletten gaan plaatsen op 'strategische plekken', maar wil ook hulp vragen van anderen. Zo wordt aan buurtcentra gevraagd of ze hun toilet beschikbaar willen maken en wordt er gekeken of datzelfde kan gebeuren met de toiletten van gemeentelijke gebouwen. Daarnaast gaat aan winkeliers en horecaondernemers gevraagd worden of ze hun kleine kamertje beschikbaar willen stellen. 

Het zorgen voor meer openbare toiletten is één, ook moet er gewerkt worden aan de vindbaarheid van de wc's. Huizen gaat nu aan de slag met het hele plan. Nog deze zomer moet er meer duidelijk zijn.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]