Ga naar Content

Bittere nasmaak bij Tadic en Ten Hag, maar vertrouwen groot voor return

Dusan Tadic en Erik ten Hag kijken niet zo tevreden terug op de uitwedstrijd tegen Benfica (2-2). De aanvoerder zag dat Ajax in het Champions League-duel vooral in de tweede helft niet goed voor de dag kwam. De trainer vindt dat zijn ploeg meer kansen had moeten benutten.

Dusan Tadic maakte de 0-1 in Lissabon - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Wanneer we een wedstrijd niet winnen is het altijd jammer", zegt Tadic tegen RTL7. "In de tweede helft creëerden we niet veel. Wij moeten meer doen met de kwaliteiten die we hebben. Maar Benfica is ook een goede tegenstander en wij weten dat het hier altijd moeilijk is. Ze hebben in Europa al veel thuiswedstrijden niet verloren."

"Op Europees ga je niet tien kansen bij elkaar spelen, dus daar moesten we scherper in zijn"

Ajax-trainer Erik ten Hag

"Ik heb een dubbel gevoel", begint Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport. "We waren niet goed aan de bal vandaag en we geven twee tegengoals weg. Maar desalniettemin creëren we vijf honderdprocentkansen. Op Europees ga je niet tien kansen bij elkaar spelen, dus daar moesten we scherper in zijn."

Verbeterpunten voor return

Ten Hag weet wat er beter moet over drie weken. "We hebben laten zien dat we goed tegen ze kunnen spelen. We moeten iets rustiger aan de bal zijn. Zij zijn in de omschakeling en vanuit corners gevaarlijk. Daar moeten we voor waken."

Ook Tadic kijkt al uit naar de return. "Wij hebben kansen in de thuiswedstrijd en die moeten we winnen in een volle Johan Cruijff Arena." Op dinsdag 15 maart strijden Ajax en Benfica in Amsterdam voor een plaats in de kwartfinales.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]