Ga naar Content

Sportieve verliezer Berghuis prijst 'puntensnoeper' Eagles

Als jeugdvoetballer kwam Steven Berghuis nog uit voor Go Ahead Eagles, maar nu als speler van Ajax verliest hij bij de club uit Deventer. In een zeer sfeervolle De Adelaarshorst speelden de Amsterdammers ondermaats en verloren onnodig met 2-1.

Analyse van Steven Berghuis na verlies tegen GAE - NH Nieuws

Automatismen

Na afloop zochten Steven Berghuis en Erik ten Hag na verklaringen voor deze verrassende nederlaag. De Ajax-trainer vond dat de drie noodgedwongen wijzigingen in zijn verdediging een belangrijke reden waren voor dit verlies. Zo begon de niet fitte Noussair Mazraoui op de bank, Jurriën Timber was geblesseerd en André Onana verving Remko Pasveer onder de doellat. Daardoor ontbrak het aan automatismen volgens de Amsterdamse oefenmeester.

Tekst loopt door onder de video.

Erik ten Hag over goalie André Onana - NH Nieuws

Lof voor GAE

Door de nederlaag is het verschil tussen koploper Ajax en achtervolger PSV slechts twee punten. Berghuis maakt zich geen zorgen en was tijdens de persconferentie na afloop vooral complimenteus richting 'puntensnoeper' Go Ahead Eagles.

Tekst loopt door onder de video.

Steven Berghuis maakt zich geen zorgen na dit verlies - NH Nieuws

De wedstrijden volgen elkaar deze weken in hoog tempo op voor Ajax. Zo speelt de landskampioen donderdag de halve finale van de KNVB-beker in Alkmaar tegen AZ. NH Sport is hierbij aanwezig en doet live verslag van deze Noord-Hollandse kraker op de radio. En zondag wacht de confrontatie in eigen huis tegen RKC voor de Ajacieden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]