Ga naar Content

Omwonenden blij met drempels bij gevaarlijke oversteek N248: "Het moet daar veiliger worden"

Voor de veiligheid van fietsers krijgt de provinciale weg N248 deze week op een oversteekplek verkeersdrempels. Ter hoogte van de Wadweg en de Kanaalweg worden deze geplaatst, zodat de maximumsnelheid voor automobilisten daar straks 50 kilometer per uur is in plaats van 80.

Gevaarlijke oversteekplaats bij de Wadweg - Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

En daar is Saskia Ruigrok uit Wieringerwaard maar wat blij mee. Zij startte een petitie na een dodelijk ongeval in 2020. Toen kwam een 16-jarige jongen om het leven nadat hij op zijn fiets de oversteek wilde maken. De petitie om iets te doen aan deze onoverzichtelijke overgang ontving ruim 6.000 handtekeningen.

Lees ook

"Ik ben trots dat het me gelukt is, maar blijft en verdrietige aanleiding"

Saskia ruigrok, iniatiefneemster petitie

En amper anderhalf jaar na de actie worden er daadwerkelijk stappen ondernomen om de oversteekplaats veiliger te maken. Vanaf beide kanten krijgt de weg ter hoogte van de Wadweg drempels. "Het moet daar veilig worden en ik heb wel het idee dat dat met die drempels werkt", aldus Ruigrok. Wel blijft ze waarschuwen. "Je moet natuurlijk te allen tijde blijven kijken." Ze vervolgt: "Als je niet goed kijkt kan je met 50 ook aangereden worden."

Wethouder Hans Heddes zegt: "Ik ben verheugd dat er aanpassingen komen voor een betere verkeersveiligheid. Fijn dat overheden en bewoners constructief en snel hebben samengewerkt."

Omleiding

Het deel van de N248 tussen hectometerpaal 6.6 en 7.2 wordt afgesloten voor auto's. Zij worden omgeleid via de N241 en N242. Fietsers kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de weg. Bestemmingsverkeer mag geen gebruikmaken van de kruising en moet ook omrijden. Nood - en hulpdiensten kunnen in geval van spoed wel doorrijden.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]