Ga naar Content

Partijen: 'Campagne gemeenteraadsverkiezingen gaat door ondanks oorlog in Oekraïne'

De Haarlemse politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen gaan de campagne niet stilleggen vanwege de situatie in Oekraïne. Dat laten ze in een gezamenlijk statement weten.

Honderden mensen op Grote Markt voor Oekraïne - Foto: NH Nieuws / Kimberley Luske

In de verklaring stellen de partijen dat de invasie van Oekraïne bewijst dat democratie en vrijheid geen gegeven zijn. "Het is een groot goed dat we moeten koesteren. Om deze reden zullen we komende twee weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen 16 maart doorgaan met campagnevoeren. Voor onze democratie, maar in gedachten bij Oekraïne", staat in de verklaring te lezen. 

De verklaring is ondertekend door alle deelnemende partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie. De partij heeft nog niet gereageerd op de vragen van NH Nieuws/Haarlem105 waarom dat is. 

De partijen zeggen verder 'trots te zijn op de vele Haarlemmers die hulp aanbieden'. In de stad zijn veel hulpacties opgezet en vorige week vrijdag was er ook een solidariteitsactie op de Grote Markt

Verder vinden de partijen dat Haarlem 'een actieve rol dient te vervullen' in de opvang van vluchtelingen. Eerder had de gemeente al aangegeven hiervoor open te staan. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]