Ga naar Content

Ten Hag heeft patent op bekerfinales: "Ik kom graag in De Kuip"

Dankzij een 2-0 overwinning op AZ bereikte Ajax voor de derde keer in vier jaar de finale van de KNVB-beker. Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag was er niets af te dingen op de overwinning van zijn ploeg. "We hebbn niets weggegeven. Dit is een dik verdiende overwinning voor Ajax."

Erik ten Hag zag dat de aanval van AZ er nauwelijks aan te pas kwam - NH Sport

Na de 2-1 nederlaag in de competitie tegen Go Ahead Eagles was het de vraag hoe Ajax zich zou herstellen van die zeperd. Volgens Ten Hag is het logisch dat een ploeg een keer een dip heeft tijdens een seizoen. De trainer van de Amsterdammers was daarom erg blij met de reactie die zijn ploeg tegen AZ liet zien.

Tekst gaat verder onder de video.

Erik ten Hag kijkt nu al uit naar de finale in De Kuip - NH Sport

Hersteld van corona

Ryan Gravenberch begon bij Ajax in de basis. De middenvelder kon lange tijd niet spelen vanwege een coronabesmetting en raakte daardoor zijn basisplaats kwijt in het elftal van Ten Hag. Voor Gravenberch was het wel even slikken om vaker op de bank te zitten dan hem lief was.

Tekst gaat verder onder de video.

Ryan Gravenberch zat voor het eerst in zijn leven meerdere wedstrijden op de bank - NH Sport

Zondag 17 april speelt Ajax in Rotterdam de finale tegen PSV. Komende zondag staat in Amsterdam de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]