Ga naar Content

Teleurgestelde Ajax-fans voelden CL-uitschakeling aankomen: "Dat is de voetbalwet"

Het werd een pijnlijke avond voor Ajax tegen Benfica. De Amsterdammers legden goed voetbal op de mat en kregen veel kansen, maar uiteindeijk ging Benfica er met de zege vandoor. "Je voelde aan alle kanten dat het niet goed zou gaan", vertelt een fan na afloop.

Ajax-fans balen na de uitschakeling in de Champions League - NH Sport / Stephan Brandhorst

Het chagrijn was duidelijk voelbaar voor de deur bij de Johan Cruijff Arena. Supporters druppelden in mineur af. "Het was te pijnlijk", zegt een andere supporter, die met zijn gedachten terug gaat naar eerdere thuisduels waar het mis ging.

In het superseizoen 2018/2019 verloor Ajax na een 2-0 voorsprong met 3-2 van Tottenham Hotspur door een goal in de laatste minuut. De gedachten gaan terug naar toen. "Spurs was nog erger", vertelt een supporter. "Hij komt in de buurt. Inpakken en wegwezen"

Ajax kan zich zondag revancheren van de nederlaag. Dan speelt de ploeg in de eredivisie de Klassieker tegen Feyenoord.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]