Ga naar Content

Deceptie tegen Benfica laat Ten Hag achter zich, want de Klassieker wacht voor Ajax

Ajax krijgt zondag de ideale mogelijkheid om de Champions League-kater weg te spoelen. Dinsdag werden de Amsterdammers uitgeschakeld door Benfica, maar over twee dagen wacht de Klassieker tegen Feyenoord. Trainer Erik ten Hag geeft aan dat zijn spelers de teleurstelling achter zich hebben gelaten.

"Een sportman vecht terug en raapt zichzelf weer bij elkaar" - NH Nieuws

Ajax leeft met een fitte selectie toe naar de wedstrijd tegen Feyenoord. Een tegenstander die de Amsterdammers heel goed ligt, want van de laatste vijftien competitiewedstrijden in de Johan Cruijff Arena won Ajax dertien keer. De andere twee duels eindigden in een gelijkspel. De Rotterdammers namen in augustus 2005 voor het laatst drie punten mee.

"Ik ben bezig met het elftal van de toekomst"

Ajax-trainer Erik ten Hag

De laatste zes keer trok Ajax steeds aan het langste eind tijdens de Klassieker in Amsterdam. Vorig seizoen werd er met hangen en wurgen met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Ryan Gravenberch. Eerder dit seizoen eindigde het in Rotterdam in 0-2. Een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een benutte strafschop van Dusan Tadic beslisten de wedstrijd.

Op de ranglijst heeft koploper Ajax acht punten meer dan nummer drie Feyenoord. PSV is de naaste belager van de regerend landskampioen en volgt op twee punten.

Erik ten Hag is momenteel niet bezig met een vertrek bij Ajax - NH Nieuws

Ajax - Feyenoord begint zondagmiddag om 14.30 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]